torstai 3. huhtikuuta 2014

Miten määrittää pohjavärisi?

1

oon vähän raapassu tän aiheen pintaa mm. mun videossa missä puhun punasista huulista. nyt kuitenkin ajattelin omistaa vihdoin tälle ihan oman postauksen. toivon että tää auttaa kaikkia niitä, joiden on vaikeaa löytää juuri oikean väristä meikkivoidetta itselleen. mä pidän erittäin tärkeänä sitä, että tietää oman ihonsa pohjavärin ja eri vivahteet. monet ei ehkä ymmärrä kuinka tärkeä osa se on luodessa meikkipohjaa.

ihmisillä on eri ihotyyppejä, mutta myös eri pohjavärejä ja tiettyjä alueita mitkä on jonkun sävysiä. pitäkää kuitenkin mielessä, että vaikka teillä olisi pinkkejä ja punertavia alueita, se ei välttämättä tarkota, ettei teidän pohjaväri voisi olla keltainen. olkaa siis tarkkoja. kaikilla ei myöskään ole selviä värejä vaan he ovat neutraaleja. yleensä ihmiset kuitenkin jakautuvat joko lämpimiin tai kylmiin. jos ihosi on pohjaväreiltään pinkki, sinulle sopivat kylmät värit. jos taas ihosi on kellertävä taivut lämpimiin. tässä vielä selkeästi ryhmät joihin jakaudutaan.

lämmin - keltaiset pohjavärit ja oliivi-ihoiset
kylmä - pinkit ja punertavat
neutraali - tasapuolisesti molempia tai erittäin hankala erottaa kumpaakaan

jos jotain vielä mietityttää mikä se pohjaväri oikein on niin yritän selittää sen nyt niin hyvin kun pystyn. pohjaväri ja ihonväri eivät suinkaan ole siis sama asia. pohjaväri on se sävy, joka ikään kuin paistaa ihonvärin alta. jos katsot kasvojasti ja mietit olevasi maalari, mitä väriä sekoittaisit ihonvärisi kanssa? pohjaväri ei  myöskään koskaan muutu. kun esim. rusketut ihonvärisi muuttuu, pohjavärisi ei.


sitten määrittelemään jokaisen omat värit. aloittakaa menemällä mieluiten ikkunan ääreen pelkkään luonnonvaloon. asettakaa eteenne tarpeeksi iso peili, jotta näätte niin kasvonne kuin rinta- ja hartia-alueenne. nyt sitten on muutama tapa määrittää pohjavärinsä.

1. mitkä värit minulle sopivat?
pohdi missä väreissä näytät parhaalta. näytätkö terveeltä ja hehkuvalta puniasessa, oranssissa ja lämpimissä ruskeissa? ilmetyykö silmiesi alle tummat pussit ja näytät siltä, kun olisit hieman kipeä vetäessäsi päällesi jäänsinisen paidan tai puhtaan valkoisen topin.

2. hopea vai kulta?
jos et osaa sanoa mikä väreistä sopii entäpä hopea ja kulta? jos omistat vaatteen, huivin tai jonkun muun isomman kankaan jompaakumpaa väriä ota se nyt esiin. istuessasi ikkunan edessä kokeile vuorotellen miltä näytät pitämällä kangasta paidan tapaan päälläsi. kummassa näytät terveeltä ja hehkuvalta ja kumpi näyttää vievän luonnoliset värisi pois? jos et vieläkään osaa sanoa ei hätää, joskus on paha sanoa jos ei näy selvästi ja omat mieltymykset sotkevat päätä.

3. verisuonet
nyt edelleen ikkunan edessä istuen ota ranteesi tarkastelun alle. minkä värisinä verisuonesi ranteessasi näkyvät? ovatko ne siniset? silloin sinun pohjavärisi ovat kylmät ja luultavasti pinkihtävät. jos taas suonesi ovat pikemminkin vihertävät se johtuu siitä, että ihosi lämpimät pohjavärit saavat ne näytämään siltä. jos taas sinun on vaikea saada selvää ja näet sekä sinistä että vihertävää olet neutraali.

4. mitenkäs se pohjaväri?
nyt oon puhunut vaan tosi paljon, että sopiiko sulle kylmät vai lämpimät värit. mutta niinkun kävin jo läpi, kylmät värit, kymän värinen iho, pinkkipohjainen. lämpimät värit, lämmin ihosävy, keltapohjainen. nyt kuitenkin tämä on vielä hyvä tehdä koska vaikka kaikki muu sanois kylmä saattaa sun iho silti olla keltapojainen! kaikkeen on aina poikkeudet! istukaa siis edelleen siinä peilin edessä ja nyt pistäkää päällenne puhtaan valkoinen paita. nyt katsokaa kaikeesa rauhassa teidän ihoanne ja nimenomaan niitä pohjavärejä. tutkikaa teidän rintakehää, kaulaa ja kasvoja. mikä väri sieltä alta tuntuu paistavan? entä onko kaikkialla sama? mulla on muualta tosi keltanen mutta poskipäät punertavat. se ei kuitenkaan suinkaan tarkota, että mulla olis tän takia myös pinkit pohjavärit vaan ihan vaan että mulla on siinä värihäiriöö ja katkenneita verisuonia. olkaa siis tarkkoja. nyt kun ootte tänkin vaiheen tehnyt teillä pitäis olla hyvä kuva ei ainoastaan teidän pohjaväristä vaan myös siitä, missä on minkäkin väristä. ja kun ne tiedätte tän osaatte ostaa esim niihin poskipäihin punasuutta vähentävän meikkivoiteen.


nyt sitten kun tiedät mikä on sun pohjaväri osaat valita meikkivoiteen jossa on samat sävyt. mua tämä esim auttoi ihan hirveästi sillä pinkkipohjaiset meikkivoiteet saivat mut näyttään oranssilta ja se ei todellakaan ollut hyvännäköstä. toivottavasti tästä oli apua! xx


wstgesdf

17 kommenttia:

 1. mikset ikinä vastaa kommentteihin? ja millon sä aijot valita linkkaa blogisi postauksen blogit?

  VastaaPoista
 2. miten niin en vastaa?:D vastaan kaikkiin mihin osaan vastata. ja jos oot sama joka kysy aikasemmin niin en tiedä vielä. en oo varma mitkä blogit haluun valita vieläkään.

  VastaaPoista
 3. sulla on ihana nauru:3(katoin kaikki vidos) jajaa kuinkapitkäoot knu tossa rekkiesittely videossa sanoit olevas lyhyt

  VastaaPoista
 4. se nauru piristää noita videoita,
  oooiii lyhkäset on niin sulosia, siis ittekku oon totaa just täyttäny 16 ja oon 178cm etttä erillaisuus kunniaaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi! voi olisimpa mäkin ollu noin pitkä!:)

   Poista
 5. haha no on siinäki puolensa, esim housuja...niitä ei löydy mistään sopivan pituisia, sittenku oon nii laiha ni totaa joutuu ottamaan pisimmänkoon ja kapeimman, ni ei niitä myyä oikeestaan misään(sittenkun löytyy jotkut niin saa maksaa 65€ lyhyistä housuista)

  hei ootko sä siinä au pairi lontoossa sarjassa, millon se kuvattiin

  VastaaPoista
 6. oli jotenki kamalaa katto ku oot niin surullinen siinä välillä, oliko se raskasta.?
  miten pöötit lähtee kokeilee au pairiksi. ja varsinkin siihen ohjelmaan?
  sori jos kyselen liikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olihan se joo mutta varmasti hyvin paljon perheestä kiinni ja siitä millanen persoona on. mulla on taipumus pistää muitten tarpeet mun omien edelle ja mut on kasvatettu erittäi. kohteliaaksi ja en kestä jos teen jonkun muun olon kiusaantuneeks tai pahaks joten en osannu oikeen pitää kiinni siitä mitä mä tarviin ja mikä mulle on parhaaks ja se siinä varmaan loppujen lopuks oli se isoin asia. lähdin sen takia että halusin ihan hirveesti lontooseen asuun ja haluun edelleen ja au pairiksi koska tykkään lapsista tosi paljon ja siks se vaikutti hyvältä idealta. ohjelmaan hain koska haluun mennä opiskeleen media-alaa ja etenkin kuvausta ja mikäs olis ollu parempi keino päästä tutustuun siihen ammattiin kun toi:) ja ei haittaa yhtään!

   Poista
 7. aa okei, hyvä ettei haittaa, kattelin just melkein koko sarjan ni olin kiinnostunu kyselee kaikkee.
  (anteeks kaikki edellisten kommentejen kirjotusvirheet..luen nää aina läpi mutten huomaa niitä, lukihäiriö)

  VastaaPoista
 8. millon uutta postausta, ois kiva jos olis jotakinjust kosmetiikka"hömppää"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on ollut viimeisin kuukausi aika kiireinen mutta nyt rupeaa taas tulemaan kun kerkeän ja just sitä kosmetiikka"hömppää";)

   Poista
 9. Hei! Olen tässä etsiskellyt ruskeaa nahkatakkia jossa on resorit hihoissa, hinta miel. 0-50e Aattelin et jos tietäisit mistä saattais löytyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en kyllä missään ole näynyt:/ helpoiten varmaan löytyisi netistä!

   Poista
 10. Hei! Onko sun blogin osoite muuttunut, vai etkö vain ole kirjoitellut pitkään aikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ole mihinkään muuttunut on vaan ollut hirveää kiirettä nyt lähiaikoina! nyt kuitenkin pitäisi taas olla aikaa blogillekkin !

   Poista